Even voorstellen...

Mijn naam is Ellen Somer. Kinder- , Puber- en Jongeren Coach, Counsellor en Rots en Water weerbaarheidstrainer.
Kinderen en Jongeren tussen 7 en 18+ jaar, die even niet zo lekker in hun vel zitten kunnen met hun ouders bij mij terecht. Ik begeleid uw kind open, eerlijk, nieuwsgierig, oprecht en zonder oordeel. Individueel of in een groep.  

We gaan vooral samen 'doen'. Op de praktijk maar ook lekker buiten. Denken en begrijpen ontwikkelen zich door het te voelen. Voelen ontwikkelt zich door te bewegen. 

Graag loop ik een eindje met uw kind mee tot het weer op eigen kracht verder kan.

Ik ben getrouwd met John en wij hebben een dochter van 18 jaar, Lotte. Mijn vrije tijd besteed ik aan paardrijden, fotografie, tuinieren, skiën, studeren, lezen en mijn vrienden. 

Mijn hart ligt bij kinderen, pubers en jongvolwassenen en hun ouders die soms even niet meer weten welke stap ze nu het eerst zullen zetten. En, welke kant zet je die stap dan op. Met een luisterend oor, creatief en praktisch, met humor en op speelse wijze, door verrassende, wetenschappelijk onderbouwde, interventies en juiste vragen zet ik uw kind aan tot het ontdekken van zichzelf. Daarin ligt ook vaak de oplossing waardoor ze zelf weer verder kunnen. Altijd oplossingsgericht begeleid ik uw kind daar graag bij.

Na het afronden van mijn HBO+ studie tot Kinder- en Jongeren Counsellor heb ik Zandloper Coaching en Counselling in Houten opgericht. Ik blijf mezelf ontwikkelen door bijscholing, opleidingen en intervisie. De opleidingen en trainingen zijn geaccrediteerd door de beroepsvereniging ABvC welke staat voor het uitdragen van een efficiënte en effectieve vorm van psychosociale hulpverlening met een kwaliteitskeurmerk.

Tevens ben ik gecertificeerd Rots en Watertrainer. Dit is een psychofysieke en sociale weerbaarheidstraining voor zowel jongens als meisjes (www.rotsenwater.nl).

Verder heb ik, vanuit mijn vorige woonplaats, als hoofdbegeleider ervaring in het organiseren en begeleiden van logeerweekenden en naschoolse opvang voor kinderen die iets extra's nodig hebben.

Waarom ik koos voor Kinder- en Jongeren Counselling? 

Volwassen en kinderen kwamen al jaren geregeld naar me toe met kleine of grote “hulp” vragen.  Ook tijdens mijn werk in het onderwijs, tijdens soft- en honkbaltrainingen in De Bilt en ponyrijlessen aan kinderen namen kinderen én ouders mij vaak in vertrouwen. Ik ben een open persoon. Intuïtief hielp ik al jaren kinderen en (jong-) volwassenen met een luisterend oor, een tip, een eerlijk antwoord of net die ene, juiste vraag. Ik vind het waardevol dat mensen mij vertrouwen en we altijd al snel een mooi, oprecht gesprek hebben. Daarmee wilde ik graag iets meer dan luisteren en op intuïtie reageren.  

 " Meer dan luisteren en op intuïtie reageren"

De opleidingen gaven mij de handvatten, inzichten, gesprekstechnieken en intervisiemethoden om professioneel en oplossingsgericht kinderen en hun ouders te begeleiden.

Het feit dat ik mee mag denken en een stukje mee mag lopen op iemands pad maakt elke sessie voor mij een cadeautje.

Opleidingen:


lopende opleiding op dit moment:
HBO-SPH Sociale Pedagogische Hulpverlening 

Afgeronde opleidingen

Specialisatie HoogSensitiviteit, HSP
Meldcode huiselijke geweld en kindermishandeling, wijzigingen per 1/1/2019
Workshop WMO
Verdieping Seksueel overschrijdend gedrag
Verdieping Module Jongeren Counselling
BK Medicijngebruik Gehandicaptenzorg
Psycho Sociale Basiskennis, PSBK
Familieopstellingen met kinderen en jongeren
Rots & Water specialisatie basisschool
Meldcode huiselijke geweld en kindermishandeling
Kinder- en Jongeren Counselling 
Rots & Water  
Positief coachen                                      


Hoge School NTI

Opleider

Anoek Drieman, Con Amore
Florieke Stofmeel, ABvC

Kerstin Strohbach, ABvC
Roel Eigenhuis, ontwikkelingspsycholoog
Stichting Counselling Nederland
Instituut v. verantw. medicijngebruik
Con Amore, CPION 
BijscholingsInstituut voor Therapeuten BiVT
gecertificeerd trainer, Gaduka Instituut NL
training, ministerie van VWS 
HBO+ diploma, Bgl & Partners 
gecertificeerd trainer, Gaduka Instituut  NL
training KNBSB

heden

Afgerond in

2019
2018

2018
2018
2017
2017
2017
2017
2016
2016
2016
2015
2010