I.v.m. mijn verhuizing worden momenteel geen Rots & Watertraining aangeboden. Na december 2019 worden de mogelijkheden in de Regio Montferland/Doetinchem bekeken.

Rots en Water: Sociale Competentie Trainingen Regio Montferland, Doetinchem en omgeving

Gun uw kind meer zelfvertrouwen, weerbaarheid, grenzen stellen, omgaan met pesten... elk kind verdient een Rots & Water training.

Rots en Water is een psychofysieke sociale competentietraining voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar waarbij de ontwikkeling van sociale vaardigheden centraal staat. Een weerbaarheidstraining om beter bij jezelf te kunnen blijven én ook samen te kunnen leven. Samen met Bianca Perfors van Cenza Consultancy geef ik Rots en Water trainingen. Beide zijn we bevlogen trainers en gecertificeerd door het Gadaku instituut Nederland. We vinden dat elk kind een Rots en Water training verdient. Het is een verrijking om je fysieke, emotionele en mentale weerbaarheid én beheersing te trainen. Rots en water is altijd en overal inzetbaar.  

Ook voor volwassenen is een Rots & Water training bijzonder. Ontdek jezelf, je kracht, hoe je in het leven staat en omgaat met de ander. Loop je ergens "tegenaan" of wil je een sociale vaardigheid (verder) ontwikkelen dan kan een Rots & Water training een prachtige, ongedwongen manier zijn je verder te helpen.

 "Denken en begrijpen ontwikkelen zich door het te voelen.

Voelen ontwikkelt zich door te bewegen"

Op school zit je de hele dag met je hoofd te leren… bij ons ga je bewegen en plezier maken met je lijf om te leren!
Rots en Water is vooral DOEN. Denken en begrijpen ontwikkelen zich door het te voelen. Voelen ontwikkelt zich door te bewegen. Door te bewegen en te spelen ONTDEK, ERVAAR en BELEEF je. Korte uitleg maakt dat ieder kind het begrijpt. De training is zo opgebouwd dat het beheersen van de diverse oefeningen als vanzelf inslijt. Onze aandacht gaat vooral uit naar dat alle kinderen zich vrij voelen en de plezierbeleving groot is. Door het versterken van het lichaamsbewustzijn groeit het emotioneel bewustzijn en ontstaat er ruimte voor persoonlijke en mentale groei. Soms moet je Rots zijn en soms Water. Wanneer kies je voor welke rol? 

Voor wie is een Rots en Water weerbaarheidstraining geschikt?

Tijdens het Rots en Water traject traint uw kind assertiviteit, mindset, kalm blijven, overzicht houden, zelfbewustzijn, zelfvertrouwen, zelfreflectie, autonomie, communicatie en flexibiliteit. Ook is Rots en Water een uiterst effectief anti-pestprogramma.

In de training ontdekken en ontwikkelen de kinderen hun Rots- en Waterkwaliteiten. Tijdens de Rots en Water trainingen ontstaat inzicht in het hebben van deze keuze.  Rots en Water leert uw kind met aandacht, waardering en respect om te gaan met zichzelf en met de mensen om hen heen. Wanneer er evenwicht tussen Rots (ik en mezelf) en Water (ik en de ander) is, is een kind in balans.  

We werken momenteel met een wachtlijst.
Zodra we een minimaal aantal deelnemers voor een groep hebben plannen we een nieuwe training in. 

 Voorafgaand aan de training zal een informatieavond voor de ouders van de deelnemers zijn.

Wat moet uw kind aan en meebrengen naar een training?
Gemakkelijk zittende kleding waar uw kind zich goed in kan bewegen.  Alle kinderen nemen op blote voeten deel aan de trainingen. We raden u aan uw kind een flesje water of bidon mee te geven. Er wordt hard gewerkt tijdens de trainingen. 

Minimaal 8 deelnemers, eigen groep, scholen, BSO, sportclub, bedrijf en teams

Wij verzorgen graag uw Rots en Water weerbaarheidstraining voor een groep, op school of sportclub. We werken met maximaal 12 deelnemers. Wanneer u een groep van minimaal 8 deelnemers heeft verzoeken we u contact met ons op te nemen voor meer informatie. 

We verzorgen dan een training op maat met juist de thema's die in deze groep spelen.  


 

 

Rots & Water documentaire